Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 18:37

Відділ гуманітарної політики. Начальник відділу Лазаренко С. М.

Меню сайту
Наше опитування
Чи вважаєте Ви роботу педагогів почесною
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Портал ЗНО
Форма входу
Головна » 2011 » Лютий » 21 » Від “Оберегів відродження” – до збереження національної пам’яті
20:00
Від “Оберегів відродження” – до збереження національної пам’яті
Дев’ять років поспіль в межах руху учнівської молоді України "Моя земля – земля моїх батьків” відділом освіти Новодністровської міської ради проводиться великомасштабна краєзнавчо-пошукова робота, яка об’єднує як учнів і педагогів так і науковців та непересічних мешканців з довколишніх міст і сіл нашої області у своєму прагненні до відтворення незабутніх сторінок історії, до збереження культурної спадщини, до примноження прадавніх звичаїв, традицій та обрядів рідного краю.
            Тож 17 лютого 2011р. на базі будинку дитячої творчості відбулась ІХ міська краєзнавча конференція "До оберегів відродження”. Конференцію відкрила начальник відділу освіти Лазаренко С.М. Учасники Всеукраїнської історико-географічної експедиції "Історія міст і сіл України” звітували про роботу експедиційних загонів, ділилися цікавими знахідками, "водили” присутніх карколомними туристичними маршрутами. Під час захисту учасники за допомогою багатої наочності як от таблиці, схеми, малюнки, раритетні артефакти сивої минувшини, долучали присутніх до цікавої і корисної справи – вивчення історії рідного краю, історії виникнення міст і сіл України, неповторної краси Батьківщини.
            Компетентне журі у складі: Лазаренко С.М., голови журі, начальника відділу освіти; Іванової Т.М., методиста відділу освіти з виховної роботи; Серевка Т.А., директора ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів; Долинної С.Г., методиста БДТ відзначило, що роботи набули більш пошукового спрямування та суспільної значущості.
            Переможці краєзнавчо-пошукових проектів, а це Десяк Тетяна (10-Б клас ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів, керівник Гишко С.І., секція "Історичне краєзнавство і археологія”), Дейбук Христина (БДТ, керівник Трофанюк О.В., секція "Етнографічне і літературне краєзнавство”), Фільов Дмитро (БДТ, керівник Сухий О.О., секція "Туристсько-краєзнавчі маршрути”) будуть захищати честь міста 26 лютого 2011р. на одноіменному обласному краєзнавчому форумі. Тож, успіху вам, юні краєзнавці.
Учасники конференції звертаються до всіх, кому небайдужа історія рідного краю, кому болить майбутнє рідної землі, хто пишається тим, що є українцем – берегти історичну пам’ять, примножувати багатства рідної землі і залишити нащадкам усю її красу і неповторність.
Переглядів: 678 | Додав: osvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Президент
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Фотомиттєвості
Для юних громодян
ПТО
Гімназія
Стимулятор

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz