Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 19:16

Відділ гуманітарної політики. Начальник відділу Лазаренко С. М.

Меню сайту
Наше опитування
Чи вважаєте Ви роботу педагогів почесною
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Портал ЗНО
Форма входу
Головна » 2014 » Лютий » 17 » Тематичний вечір«Довга дорога додому…» (до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану)
18:58
Тематичний вечір«Довга дорога додому…» (до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану)

Тематичний вечір«Довга дорога додому…»

(до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану)

проведено 13 лютого для учнів старших класів навчальних закладів міста за участю делегації міської спілки УСВА, очільника влади – Мельника В.П. та освітянського представництва.

            Тема вечору доречно підкреслювалась оформленням сцени у вигляді довгого полотнища камуфляжного розкрасу з цифрою «25» та словами «Довга дорога додому…» червоного кольору, а також фото-літературною виставкою з портретами загиблих новодністровців.

            Відеосюжет документальних кадрів про війну в Афганістані, з її трагізмом та жорстокістю, аж до вагомої події – виведення бойових машин і радянських солдат через міст з Афганістану, на самому початку створив в аудиторії атмосферу серйозного і осмисленого сприйняття тематики вечору.

            Ведучою Зубець Т.В., заступником директора ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів з виховної роботи, стисло і змістовно розкривались основні історичні моменти 10-річної участі радянських військ у кривавій афганській війні, наводились цифри сумної статистики…

            Віршами і піснею під гітару у виконанні авторитетних для молоді людей Серевка Т.А. (директор ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів), Разгонюк Г.О. (директор історичного музею), Наумова Б.М. (колишній педагог) підсилювались враження і сприйняття присутніми.

            Хвилиною мовчання і покладанням квітів до меморіальних дощок на вході до школи присутні вшанували пам’ять про загиблих в Афганістані учнів цієї школи Ігоря Рибіна і Ігоря Кузнєцова.

            А далі аудиторія з цікавістю сприймала розповідь про діяльність Новодністровської спілки воїнів-інтернаціоналістів, екскурс супроводжувався демонстрацією фото-слайдів на екрані.

            Вражаючим доповненням до цього сюжету були виступи-спогади про афганську війну учасників бойових дій, а нині керівників міської спілки (в різні періоди) Вольського А.В. і Бандалака Ю.О.

            Особливо розтривожила душі присутніх своїм віршем відома новодністровська поетеса Гончар І.М. У своєму коментарі вона схвильовано повідала про її сьогоденну оцінку листування зі своїм однокласником Станіславом Кіршиком, який воював в Афганістані та передчасно помер нещодавно, а також розкрила деякі подробиці свого журналістського дослідження із біографії земляка-афганця Вольського А.В.

            Нетрадиційною складовою сценарію вечора стала презентація учнями 11 класу гімназії фрагментів своїх науково-пошукових робіт за темою «Інферно Афгано». Презентація підсилювалась демонстрацією фото-колажів.

            Зворушливим доповненням до презентації був момент вручення присутнім афганцям квітів і фото-буклетів, підготовлених учнями гімназії саме до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану. Вірш, видрукуваний у буклеті, душевно прочитала авторка – Вікторія Сергеєва, учениця 11 класу гімназії.

Розхвильований темою і дійством сценарію вечору, міський голова Мельник В.П. у своєму виступі щиро подякував воїнам-інтернаціоналістам за їхню діяльність у військово-патріотичному вихованні учнівської молоді та пообіцяв особисто сприяти і допомагати міській спілці УСВА у всіх справах та проблемних питаннях.

Вечір завершився віршем «Этот путь…», символізуючи порівняння з довгою дорогою додому тривалістю  в 10  років…

 

Директор Новодністровського історичного музею Разгонюк Г.О.



             

Переглядів: 597 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Президент
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Фотомиттєвості
Для юних громодян
ПТО
Гімназія
Стимулятор

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz