Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 07:12

Відділ гуманітарної політики. Начальник відділу Лазаренко С. М.

Меню сайту
Наше опитування
Чи вважаєте Ви роботу педагогів почесною
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Портал ЗНО
Форма входу
Головна » 2013 » Листопад » 29 » Школа і родина – два береги одної ріки під назвою «Життя»
13:42
Школа і родина – два береги одної ріки під назвою «Життя»

Виховання дітей та учнівської молоді була, є і буде стратегічним завданням будь-якого суспільства в усі часи, суспільства, яке дбає про своє майбутнє.  Виховання ж  моральних якостей є тим наріжним каменем, на якому тримається світ. Важливу роль у вихованні моральних якостей особистості відіграє родина. Родинне виховання – це альфа і омега людського буття.  Вплив сім'ї на формування особистості дитини не може замінити жодна ланка суспільного виховання, адже в ній поєднується зміст, форма, методи і умови всебічного і гармонійного розвитку. У соціальному і духовному поступі суспільства роль сім'ї, сімейного виховання зростає. У сім'ї під керівництвом та з допомогою батьків дитина впізнає навколишній світ у всіх його складностях і багатогранних виявленнях.

Роль сім’ї, роль школи, їх взаємозв’язок у прагненні зростити гармонійно-розвинену особистість, допомогти дітям відчути свою значущість і не загубити себе у сучасному світі жорстоких реалій - ці та інші питання були темою обговорення на  засіданні міського постійнодіючого проблемного семінару заступників директорів  з виховної роботи, педагогів-організаторів, керівників гуртків, який відбувся 27листопада 2013року на базі ПНЗО «Школа мистецтв». Мистецький захід «Щастя бути разом» , який разом із вихованцями закладу підготувалі заступник директора з методичної роботи Долинна С.Г., керівник  гуртка «Образотворча студія» Химич Н.Л. та акомпаніатор Паламарчук В.С., ще раз підкреслив  той постулат, що в щасливій родині зростає щаслива дитина. Виставка робіт родинної творчості  «Ой, роде наш красний», яку майстерно коментувала керівник гуртків «Бісероплетіння» та «Вишивка» Трофанюк О.В.,  могла б стати окрасою будь якого заходу обласного, а то й всеукраїнського рівня.   Роботи керівників гуртків, їх вихованців, персональні родінні виставки милували око і вкотре доводили, що не міліє ріка родинної творчості.

Наші діти... Ми чекаємо їхньої появи на світ, як дива. Вони — наша радість, надія, сенс  життя. Ми бачимо їх талановитими, ро­зумними, успішними. Ми вкладаємо в них всю душу і щодня  намагаємося робити все, аби вони зростали у батьківській любові, у затишку рідної домівки, у колі друзів. Про це йшлося на  круглому столі «Умови успішного виховання в школі і в родині» за участю батьків, який став логічним завершенням семінару. Досвідом виховання дітей засобами  художньо-естетичного виховання  і фольклору ділилися Трофанюк О.В. та Глушко Н.Г. Цікаві думки з досвіду родинного виховання озвучували учасники  семінару. А виступ Шевчук С.М., матері трьох дітей, ще раз нагадав присутнім , що дитина в сім’ї потребує любові, довіри, допомоги і що родина і школа – то є два береги одної ріки, яка зветься  життям, і що сім’я і школа мають доповнювати одна одну у такій важливій справі як виховання наших дітей.

Іванова Т.М.,

 методист відділу гуманітарної політики,

 керівник проблемного семінару



Переглядів: 503 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Президент
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Фотомиттєвості
Для юних громодян
ПТО
Гімназія
Стимулятор

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz