Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 17:33

Відділ гуманітарної політики. Начальник відділу Лазаренко С. М.

Меню сайту
Наше опитування
Чи вважаєте Ви роботу педагогів почесною
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Портал ЗНО
Форма входу
Головна » 2013 » Грудень » 19 » День Святого Миколая у Новодністровську
18:29
День Святого Миколая у Новодністровську

   День Святого Миколая у Новодністровську

 

     З метою відродження народних традицій, привернення усіх верств населення молодого міста до споконвічних духовних цінностей українського народу у Новодністровську вшановується одне з найулюбленіших свят  -  День Святого Миколая. 18 грудня в ПНЗО «Школа мистецтв» відбулося свято  для 40 дітей з обмеженими фізичними можливостями «Подарунки від Миколая».  Жодна дитина даної категорії не пішла зі свята з порожніми руками – про це потурбувалася профспілка філії «Дністровська ГЕС» ПАТ «Укргідроенерго».(2000грн.). Подарунки від філії отримали і вихованці ПНЗО, що влаштували це свято для своїх однолітків (500грн.) Від служби у справах дітей Новодністровської міської ради 33 вихованців ПНЗО «Школа мистецтв» отримали подарунки на1300грн.

       Це свято -  особлива подія у  місті  і для малечі і  для дорослих. Із самого ранку 19 грудня зустрічав  вихованців Святий Миколай у садках і школах, де в цей день відбувалися розважальні заходи «Добрий, щедрий Миколай», «Миколай крокує Україною».  Із щедрих рук Святого Миколая  діти отримали подарунки . В  старших  класах    відбулися  виховні заходи на тему «Твори добро», « Добро починається з тебе». Члени волонтерських загонів розносили привітальні листівки одиноким мешканцям міста.

Цієї морозної  днини вітання до дня ангела  отримала чимала кількість  чоловіків на ім’я Микола. Та найщирішими,  найзворушливішими вітаннями  обдаровувала  новодністровська  малеча  своїх рідних: дідусів, татусів,братиків.

     19 грудня в холі міської ради за участю міського голови членів депутатського корпусу, батьківської громади, вчителів та членів учнівського самоврядування було відкрито міську виставку новорічно-різдвяних композицій, яка буде милувати око  впродовж усіх новорічних свят відвідувачів міської ради. А всі учасники виставки були обдаровані подарунками від міського голови на суму450грн.

      Продовжилося свято на міській площі, де  за ініціативи начальника відділу гуманітарної політики Новодністровської міської ради Лазаренко С.М. відбувалося  дійство «Хто, хто Миколая любить»  На радість усієї  малечі запалали вогні на головній Новорічній ялинці  міста, яку відкрив міський голова Мельник Володимир Петрович.  А коли на площі з’явився Миколай – радості дітлахів не було меж. 600 учнів 1-6 класів усіх навчальних закладів отримали солодкі подарунки з рук Св.Миколая і побажання добра і радості. (На подарунки з міського бюджету було виділено 2000грн.) Довго не стихала на площі музика , веселі пісні, жарти.  А напрочуд гарна погода сприяла  усім охочим покружляти у веселому хороводі.

     Гарний настрій передався і  дорослим, які супроводжували дітей  на цьому святі, а це - представники навчальних закладів, працівники відділу гуманітарної політики,батьки,які створили  для дітей казкову передноворічну атмосферу радості, добра і щастя. 19 грудня 10 дітей пільгових категорій  були запрошені в обласний музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської на  театральну виставу, по закінченню якої отримали подарунки від голови обласної державної адміністрації.



Переглядів: 495 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Президент
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Фотомиттєвості
Для юних громодян
ПТО
Гімназія
Стимулятор

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz