Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 10:49

Відділ гуманітарної політики. Начальник відділу Лазаренко С. М.

Меню сайту
Наше опитування
Чи вважаєте Ви роботу педагогів почесною
Всього відповідей: 144
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Портал ЗНО
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

На базі Новодністровської гімназії відбувся міський етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнівського наукового об’єднання «Пошук», яким керує заступник директора гімназії з науково-методичної роботи Гуменюк М.М.
На розсуд компетентного журі було представлено 7 робіт з чотирьох секцій: історія, економіка, географія, медицина.
Юні науковці-гімназисти захопили всіх присутніх цікавою тематикою і глибоким змістом своїх досліджень про трагедію Голокосту, діяльність загадкового Ордену Тамплієрів, ПДВ та капітальні вкладення Дністровської ГЕС, альтернативні джерела енергії, захворювання дітей підліткового віку та вплив хімічних реагентів на здоров’я дітей.
Голова журі начальник відділу освіти Лазаренко С.М. відзначила високий рівень підготовки конкурсантів, змістовні роботи, якісно підготовлені презентації проектів, володіння фактичним матеріалом. В залі панувала атмосфера доброзичливості, боротьби і здорова конкуренція. У ... Читати далі »

Переглядів: 636 | Додав: osvita | Дата: 24.02.2011

Уже 13 поколінь випускників голуб’ятами вилетіли із стін новодністровської гімназії, але щороку вони повертаються на запрошення Альма-матер, щоб поділитися своїми радощами і прикрощами з людьми, які протягом років шкільного навчання були для них другими батьками. Минулої суботи, 12 лютого, не зважаючи на примхи лютої зими, гімназія вкотре відкрила двері для вечора зустрічі. Ювілярів свята, випускників 2001 року (класні керівники Л.М. Пастушок та С.В.Гнатюк), 2006 року (Л.М.Попова та О.М.Щас­ливий) радо вітали директор Л.В. Козак та педагоги. Лариса Василівна із приємністю відзначила, що за­клад пишається своїми вихованцями, адже часто надходять листи подяк із ВНЗ, у яких ті навчаються, більшість з них стали висококваліфікованими спеціалістами. Так останньою гарною звісточкою було те, що фото колишньої гімназистки Анастасії Багрійчук прикрасило обкладинку українського щомісячного журналу «Жінка» (про здобуття дівчиною звання «Міс читацькі симпатії» у фотоконку ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Додав: osvita | Дата: 23.02.2011

18 лютого 2011р. в м.Сокиряни відбулися зональні змагання загонів юних інспекторів дорожнього руху, який проходив в рамках ХV Всеукраїнського Чемпіонату загонів ЮІР з метою пропаганди здорового способу життя, активізації дітей і учнівської молоді щодо вивчення і дотримання правил дорожнього руху, запобігання дитячого травматизму на дорогах.            В зональних змаганнях брали участь досвідчені команди Сокирянського, Кельменецького, Хотинського районів та м.Новодністровська. Честь нашого міста уже традиційно захищала команда ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів "Спектр” (керівник Нігалатій Т.І.). ... Читати далі »
Переглядів: 650 | Додав: osvita | Дата: 21.02.2011

Дев’ять років поспіль в межах руху учнівської молоді України "Моя земля – земля моїх батьків” відділом освіти Новодністровської міської ради проводиться великомасштабна краєзнавчо-пошукова робота, яка об’єднує як учнів і педагогів так і науковців та непересічних мешканців з довколишніх міст і сіл нашої області у своєму прагненні до відтворення незабутніх сторінок історії, до збереження культурної спадщини, до примноження прадавніх звичаїв, традицій та обрядів рідного краю.
            Тож 17 лютого 2011р. на базі будинку дитячої творчості відбулась ІХ міська краєзнавча конференція "До оберегів відродження”. Конференцію відкрила начальник ві ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Додав: osvita | Дата: 21.02.2011

14 лютого 2011р. гостинно відкрив свої двері дошкільний навчальний заклад "Ромашка” (завідуюча Г.М.Синявська) для учасників міського семінару керівників та методистів ДНЗ. Тема семінару, який відкрила завметодкабінетом відділу освіти Грохольська Г.Ф. "Формування професійної компетентності педагога ДНЗ в контексті оновлення змісту дошкільної освіти в Україні” об’єднала всіх у прагненні визначення оптимальних шляхів і методів підвищення професійної майстерності педагога ДНЗ, адже сьогодні як ніколи на часі реалізація компетентнісної парадигми, яка орієнтує педагогів на впровадження у практику цілісного підходу до розвитку особистості дитини. Для реалізації цього завдання і самі педагоги мають перебудуватись, набути певних організаційних умінь, поглибити знання з основ педагогіки і психології.
З огляду на сучасність проблеми, підвищення якості підготовки фахівців – одне із провідних завдань адміністративного апарату дошкільного закладу. На семінарі було розглянуто ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: osvita | Дата: 21.02.2011 | Коментарі (0)

В Україні щорічно, на тлі зменшення загальної кількості населення, збільшується чисельність дітей, які потребують посиленої державної уваги – а саме, дітей-інвалідів. Сьогодні їх в Україні – 162 тис. У нашому місті проживає 41 дитина-інвалід та 123 дітей зі складними соматичними захворюваннями, які перебувають на диспансерному обліку в лікарні. З метою реалізації державної політики в галузі освіти, на виконання Закону України «Про освіту» та Постанови Уряду від 29.04.1994 р. №103 «Про заходи щодо поліпшення умов виховання, навчання та утримання дітей і підлітків, які мають вади фізичного або розумового розвитку» та відповідно до плану роботи ГУОН Чернівецької ОДА на 2011 рік 15.02.2011 року у нашому місті проходило виїзне засідання обласної психолого-медико-педагогічної консультації. Спеціалісти ОПМПК проводять обстеження дітей з метою виявлення особливостей їх розвитку, становлення діагнозу, визначення адекватних умов навчання та виховання. Було оглянуто 45 дітей шк ... Читати далі »
Переглядів: 573 | Додав: osvita | Дата: 21.02.2011

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови, який був проголошений у листопаді 1999 року на генеральній конференції ЮНЕСКО.
Вперше Міжнародний день рідної мови святкувався 21 лютого 2000 року у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі, вдруге, в 2001 році – в Афінах.
В Україні Міжнародний день рідної мови відзначається з 2002 року.
За даними Всеукраїнського перепису населення станом на 2001 рік кількість населення України становила 48 млн. 457 тис. осіб. Українську мову вважали рідною 67,5% населення України. Російську мову визначили як рідну 29,6% населення. Частка "інших мов", які були вказані як "рідна", становила 2,9%.
Переглядів: 536 | Додав: osvita | Дата: 21.02.2011

28 лютого завершується реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Організатори тестування нагадують усім, хто ще не встиг зареєструватися, зробити це якомога швидше. Адже процес обробки заяв вимагає часу.
"Станом на 10 лютого близько 40% від очікуваної кількості абітурієнтів уже зареєструвалися для проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року, – говорить директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева. – Планується, що тести напишуть близько 260 тисяч, з яких 195 тисяч – цьогорічні випускники шкіл. Ми оцінюємо зростання активності осіб, які бажають пройти зовнішнє незалежне оцінювання. Регіональні центри до цього готові. Вони за необхідності працюватимуть у дві зміни і у вихідні дні. І я б хотіла звернутися ще раз до абітурієнтів з проханням не залишати реєстрування на останній день".

Переглядів: 550 | Додав: osvita | Дата: 21.02.2011 | Коментарі (0)

Розробки уроків, сценарії шкільних свят, методичні рекомендації, цікаві статті, поради. Для бажаючих до спілкування діє гостьова книга. В фотогалереї будуть представлені фото навчальних закладів, висвітлення освітянських подій, авторські фотоматеріали відвідувачів. Сайт постійно буде поповнюватись новими матеріалами. Наш проект є відкритим для всіх бажаючих та сповнених свіжих ідей відвідувачів. З радістю розмістимо на нашому ресурсі Ваші розробки уроків, рекомендації, сценарії тощо.
Переглядів: 539 | Додав: osvita | Дата: 15.02.2011 | Коментарі (0)

У зв’язку з необхідністю оперативного інформування населення та висвітлення про діяльність ДНЗ і міського відділу освіти вцілому:
1. Директору КП «ТРК «На своїй хвилі» (Цопа В.І.) створити сайт відділу освіти Новодністровської міської ради.
2. Начальнику міського відділу освіти (Лазаренко С.М.) забезпечити повноцінне наповнення інформацією щодо черги в дитячі садки по прізвищах, для розміщення на сайті.
3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови Криворучка З.В.
 Міський голова Р.Панчишин
Переглядів: 639 | Додав: osvita | Дата: 09.02.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 15 16 17 18 »
Президент
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Фотомиттєвості
Для юних громодян
ПТО
Гімназія
Стимулятор

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz